Ubuntu – Ubuntu 17.04 – dumthe output

alsadrivershda-intelpulseaudiosound

I installed ubuntu 17.04 and i have no sound

aplay -l
aplay: device_list:270: no soundcards found...

/0/100/1f.3               multimedia     200 Series PCH HD Audio
with lshw command

and I tryed everything that i found on google(ala base config; reinstaling alsa; reinstaling kernel) but still no sound

Please help me if u have any idea!

Best Answer

  • First go to terminal Next type in sudo apt install hwinfo After its installed type in hwinfo Find "Hardware Class:Sound" When you find it check if the driver is active Finally use modprone command in my computer is "modprone snd_hda_intel" The hwinfo should look like this:

    19: PCI 14.2: 0403 Audio device
      [Created at pci.378]
      Unique ID: 5Dex.uwrfjAf9Rl0
      SysFS ID: /devices/pci0000:00/0000:00:14.2
      SysFS BusID: 0000:00:14.2
      Hardware Class: sound
      Model: "ATI SBx00 Azalia (Intel HDA)"
      Vendor: pci 0x1002 "ATI Technologies Inc"
      Device: pci 0x4383 "SBx00 Azalia (Intel HDA)"
      SubVendor: pci 0x103c "Hewlett-Packard Company"
      SubDevice: pci 0x2ab7 
      Driver: "snd_hda_intel"
      Driver Modules: "snd_hda_intel"
      Memory Range: 0xfe8f0000-0xfe8f3fff (rw,non-prefetchable)
      IRQ: 16 (3729 events)
      Module Alias: "pci:v00001002d00004383sv0000103Csd00002AB7bc04sc03i00"
      Driver Info #0:
        Driver Status: snd_hda_intel is active
        Driver Activation Cmd: "modprobe snd_hda_intel"
      Config Status: cfg=new, avail=yes, need=no, active=unknown
    
  • Related Question